slide show

Bildbomb från dagens dressyrträning:)


Sommar igen!!!

Wiiee nu har sommar vädret kommit igen...fast idag vart det lite för varmt-.-
Hängde med Jenny till tävlingen i Glommen, det var första gången dom skulle hoppa på gräs men det var nog inte det enklaste.. Barnan var stor med maxade läskiga hinder..Fast Kaluha brydde sig nog inte så mycket, hon hoppade super tills fyran som var en stor oxer i uppförs backe där dom petade bakbommen och sen hoppade dom super över ett våg plank men sen kom en stor oxer med en grind under som det blev två stopp framför... Men det gick super ändå tyckte jag:)
Sen när jag kom hem var det bara en dressyr träning för anna som var kvar.. i VÄRMEN!
Både jag och Baron var helt döa efteråt.. Men passet gick bra, vi träna mest förvänd galopp idag och anna tyckte att det var jätte skillnad sen vi tränade förra veckan ;)
Bilder kommer!
Min hästskötare/slav i bakgrunden:)<3
-

DM? eller inte?

Idag har det blivit mycket gjort,, Städade min sadelkammare och rensa ur alla gammla saker från hyllor och lådor.
Nu är det i alla fall fint i sadelkammaren:).)
Sen tog jag en tur på Tuffy i skogen och hon var såå rädd för allt-.-' Och när jag kom hem var det bara till att byta häst.
Red ett litet dressyrpass på Baron och han var la sådär, vi tränade på rakriktning och sen ville han inte fatta vänster galopp..
Sen vet jag inte om jag ska vara med i DM iår med Baron, LA:4 an kanske blir försvår för oss, men jag får fortsätta träna och se hur han e....

Ska man va fin får man lida pin;);)


Hittade en Tuffy som ville träna lite dressyr idag..
Trodde faktist att hon skulle va lite stel i dag för hon har nog inte gått dressyr på en vecka-.- Men hon var jättefin. Tränade lite på en övning där man rider öppna på halva långsidan upp och sen går man över i en förvänd sluta..Ganska svårt i galoppen för Tuffy vill bara byta galopp när man vänder över i den förvända:) Men det gick tillslut...Red med mina typ nya stövlar idag och dom börjar bli skönare! fast det gör ont;)
-
Nä nu skulle jag tydligen hjälpa mamma och baka så..BYE!

Dagens Shopping:)

I dag blev det en tur till Halmstad med mamma och mormor..
Först var vi på Hööks och där köpte jag en väst och stigbygelplattor och mamma köpte ett regntäcke till Tuffy...
Sen var vi inne i Halmstad och Fika..Sen gick vi runt och kolla lite i affärer :) Och sen var det bara det bästa kvar HÄSTSHOPPEN, bästa hästaffären..<3 Där köpte jag två öronluvor till Burre och sen köpte vi en födelsedags present till miig:)
Västen från Hööks!
-
Öronhuvorna från Hästshoppen:)
Nu får jag nog sticka ut till stallet och sen om det är någon häst som vill träna dressyr:) BYE!

Bildbomb!!<3

Kaluha<3
-
Olivia och Tuffy
Madde och Flygande Benitos:)
Haha man ska kanske lyfta på benen:)<3
-

.........?

Ooops nu är jag en dag efter igen-.-
Igår var det en fullspeckad dag, först tränade jag, Olivia och Jenny NH träning för mamma..Baron var faktist jätteduktig..Men det finns mycket mer att träna på;)
Sen red Jenny och Olivia dressyr för Kim medans jag mockade och bakade "scones" ..Jag är sämst på att baka så dom blev rätt misslyckade men dom gick att äta:)
Efter vi hade fikat byggde vi en hoppbana i paddocken, sen kom Madde (och lilla Hugo) som skulle hoppa med mig och Olivia, Olivia fick hoppa tuffy för Xian var nog lite trött efter två träningspass :) Sen hade vi ju lite publik för Alle och Jenny kollade och tog kort;)
Men Jag är jätte nöjd med Baron efter gårdagens ridpass.. Han hoppade två riktiga hopp!!!!!!! för en gångs skull:)
-
MER BILDER KOMMER!<3

Hiss

Måste bara HISSa dom Vattentäta ridbyxorna från Sarm!!

Finns bland annat på Svensk ridsport i Kungsbacka..
Pris: Off-White 1 499:-
Röda 1 399:-


Vart tog sommaren vägen?

Hmm.. man undrar lite vart sommaren är, det har ju inte vart en enda dag med RIKTIGT varmt sommar väder på lovet -.-'
Idag var det i alla fall ingen sommar dag, för det små regna hela dan;( Blev ett dressyrpass på Baron i den blöta paddocken, det var ju tydligen inte så lätt för Baron idag. Han hatar vatten, men han ska inte lägga av för det är lite vatten i paddocken,, åå blir så trött på han..! Fick lösgjort han ialla fall:)
-
Men imorgon blir det en fullspäckad och rolig dag!
-
Bye så länge! nu ska jag ut till Burre!<3

Lite efter...

Hahah känner mig nån dag efter nu, men det fixar sig nog i kväll;)
I alla fall, igår blev det en uteritt med konditionsträning på grusvägen vid tvååkers stora vindkraftverk på Baron med mamma och Jennifer..Dom andra hästarna var lite skraja så Baron fick gå först typ hela tiden och över bron som går över tvååkers kanal och i tunnlarna under E6:an och Järnvägen.. Haha.. Han gick på bra fast han vart liite skraj;)
Men det blev en härlig runda tillslut och på vägen hem tog vi en sväng i skogen och hoppade över alla diken med vatten i ;) Baron hoppa super fint över ett dicke som va nästan 2m brett kanske;)..duktig tjockis!

Inte igen!

Japp Baron har gjort det igen..För en vecka sedan sparka han mig och i går kunde ju han inte motstå att bita mig-.- men han eee såå sööt..Haha Det hände när jag skulle gå in i paddocken för att träna lite NH,, (som Baron hatar för han vill ju alltid bestämma över mig och när jag sätter på han repgrimman vet han vad vi ska göra)....menmen när jag skulle få ut honom på volten va han så söt, han hade fram öronen och bet tag i mitt finger och sen blev han nog lite paff när det börja blöda;) haaha jag sprang in snabbt och tvätta det (kanske inte gick så snabbt för jag var helt borta...) aja Sen var det bara ut i paddocken och fortsätta...Träningen gick super sen;)
-

Blir galen!

Nu blir jag trött det ringer i telefonen i köket varannan minut och jag är inne själv, och då måste jag ju springa och svara hela tiden..men jag kan nästan inte gå på knät för jag failade på gödselstacken idag ... Trillade när jag skulle gå upp och fick plankhörnet rakt i knät men det värsta va ju att jag fick skottkärran med skit över mig ocKså:S
Jaja knät e lite blått nu. !;)
'
Fick mig i alla fall två träningspass idag också, först blev det en uteritt på Baron idag igen med mamma..Baron var lika klantig i dag igen,,Haaha när jag försökte stanna han en gång halka han på en rot och kom precis där en stor stubbe stod,,och jag bara satt där och tänkte på hur ont det kommer göra idag igen (för han gjorde typ samma sak igår),,Haha men idag tog han satts och hoppade över stubben;)
'
Sen var det Kaluhas tur, Det blev ett dressyrpass i dag..Vi gjorde mest lite lösgörande övningar som skänkelvikning och sen gjorde vi en massa tempo växlingar..Loa skötte sig faktist bra idag:)
'

100% SANT!

Hahaha hittade en artikel i en gamal tidning idag..
Bilderna talar för sig själva:
Haha ett verkligt exempel: Nu får Alle träna sina muskler rejält XD

HAhha tönten Baroon;)

Jag fick mig två tränings pass idag, först red jag ut med Alle på Burre. Vi hade väldigt tur för det duggade bara lite, så det var perfekt vädet för att rida ut och det var inga blinningar elr. hästflugor ute,,,skönt! Sen hade jag lite problem med den tröga lilla tönten Baron Marble, som skulle krångla hela tiden-.-' ... Vi fick i alla fall ridit en tur över lite åkrar och i skogen:)
Sen blev det dressyr träning på Tuffy i Nackhälle för Eva.. Tuffy var lite smått spend i början men när jag fick ner henne i en lägre form och rundare nacke blev hon fin och avslappnad :) Min hem läxa blev att göra myycket halvhalter, få henne att gå med rund och låg nacke och sen ska jag få henne att bli kvickare med bakbenen;)
.
Nu ska jag slappa framför datatorn, kanske blir något mer inlägg sen:)
HAhaha redigerad bild på Burre;)

sorry

...Sorry för dåligt bloggande.. Hade typ inget att blogga om i dag.. Baronis fick vila och i morgon blirre nog ett dressyrpass ocm jag inte rider ut med Alle..
Har faktist badat i dag med Alle och Daisy, båda två är små badkrukor..Hahaha XD
Sen var jag hos Alle hela kvällen:)
.
En kvällspromenad med Daisy blev det också:)
'

Bilderna från programridningen

Duktig ;)<3

Duktig ponniie!<3

Var på programridning i viskadalen i dag.. Hade ju lite smått panik på framridningen, för jag ville hjärna träna på lite saker från programet innan start...Kanske känns lite korkat att rida ett program som man aldrig änns har tränat på, men som sagt, LA:1 fanns inte och LB är onödigt att rida för det är ju i skänkelvikning Baron lägger av och när han gör det så kan jag säga till han;)
I alla fall, innan jag red in på banan pigga jag upp han rejält och sen på banan höll han faktist tempot uppe och vi fick EN SJUA på in ridningen i galopp, det trodde jag ju aldrig, han brukar ju bara dra iväg i trav;( Sen gick ju hela trav programmet super och skritten lika så och vi fick 7:or på båda förvändagaloppen(Y) Sen fick vi faktist 5:or på dom avsaktningarna från galopp till skritt och galopp igen;) Hade ju inte förväntat oss mer...
Och vi fick HELA 65,58% som jag tycker är sjukt bra för att vara mig och Baron;)
´
BILDER KOMMER!!<3

Dum häst!........ eller inte?

Asså jag börjar bli trött sååå på Baron han går så jäääääkla' fint hemma när jag tränar och sen på tävling blir det bara pankaka....... men det är ju tur att vi vet vad som är fel nu, men det kommer nog ta ett tag att fixa det;(
'
I dag var det i alla fall träning för Anna och vi började först med att han skulle lyda varenda liten hjälp jag gav han sen gjorde vi lite på öppnorna, och Burre tycker det är sååå jobbigt...HAhah ;) Och sen när jag red på han på 20m volten blev han sååå fin han typ flög fram i lite halv samlad trav och han var som smöör i handen! gud va härligt;)
Sen gjorde vi lite ryggningar och sen fick Baron långa tyglar för att han hade varit såå duktig!<3
Sen så sa Anna att jag och mamma får komma och hänga med ut på en uteritt med hennes STORA dressyrhästar skoj skoj:)
'
Och jag fick reda precis att jag ska vara med på programridning i morgon. Ska rida LA:2 an som är lite små klurig, jag har aldrig ridit eller tränat programmet med Baron så ja.. vi får ae hur det går..Ska bara lära mig programmet nu!(Y)

Bildbomb #2 Vinterminnen!

Spara det bästa till sisst:)

Fint väder? .NH träning.

Inte skoj när det spöregnar HELA dagen, det ska va sol och över 20 grader när det är sommar lov:(...
'
Kom i alla fall ut imorse med Baron för att träna lite NH innan det började regna mer..
Baron började ju som vanligt med att kaxa och sparka mot mig när jag "longerade" honom men efter en stunds arbete gick det riktigt bra så jag och mamma tyckte att vi kunde testa lite med sprayflaskan idag
så vi gjorde så här:
'
* Först gick jag och Baron förbi mamma som satt och sprutade med spray flaskan, Baron var nästan mer i luften än på marken..Han e verkligen livrädd!
* Och sen tog mamma över han för han sparka så mycket.. Men hon fortsatte i alla fall och gå förbi mig och "den livsfarliga sprutande sprayflaskan" tills det gick och stanna han där..
* Sen gick jag runt och och sprayade och när han lungnade sig fick han godis och sen börja vi spruta på benet tills han lungna sig och vidare upp på bogen..Sen sluta vi för han var så jatte duktig;)

Dagens tävlings resultat..

Jag blir sååå tröt på Baron, allting går skit på banan på grund av att han ska va kaxig och visa att han är ledare över mig-.- Så det ända som gick bra i dag var att han inte stack när jag red in på medielinjen och han gick fint i ena galoppvolten så där fick vi en 8:a sen resten var bara ..................................vi fick ca: 65% så nogot mer gick kanske lite bra..
,
Men nu ska inte han få bestämma ett dugg här hemma, jag ska va sten hård hela tiden och träna mycket ledaskaps övningar och mamma ska ringa Silvio så kanske han kan komma och hjälpa mig:)
'

Bildbomb #1 Tävlingsbilder!


Ny design!

Den nya designen är snart färdig!! Vad tycker ni?
Ska bara fixa lite små detaljer....
,
Ska lägga ut en stor bildbomb snart,, Vad vill ni ha för bilder?, några ideer?

Misslyckad klippning:(

Fyyyy vad Baron e ful och orange när han e klippt..Blää.. Och den här gången blev det totalt misslyckat..
´

Dubbel pass:)

Idag blev det ett dubbelt tränings pass för mig med båda pållarna för Anna..
´
Först var det Barons tur.. Han va nog lite morgon trött och tjurig idag, men sen piggnade han till lite..Dagens träning blev mycket galopp fattningar(För dom har vi jättesvårt med) , Skänkelvikningen i galopp(Gick riktigt bra idag) och vi började lite på öppnorna också... Sen var han helt slut-.-'
´
Sen blev det Tuffys tur.. Hon va faktist lite stel idag med men det brukar hon ju va i början.
Det som vi tränade i dag var mycket tempo växlingar för att få igång rytmen och framåtbjudningen...
´
Nu ska jag i alla fall ut och klippa tjockis Baron så jag får la ta kort på han sen.. Det kommer nog inte se bra ut,, jag hatar att klippa hästar med min stora tunga klippmaskin, man får ju kramp i hela armen;)

? kommer inte på något ?

Det har varit ännu en slapp dag av sommarlovet idag.......
Var i Falkenberg på förmiddagen,, Var inne på Eriks Hästutrustning och Horse Farm också.. Köpte ett bett och Hösilage nät..
Sen var det hem och mocka Igen och tvätta lite i Barons box.
Efter de gjorde jag iordning Tuffy och Baron. Sen tränade jag och mamma lite dressyr,, jag tog Tuffy idag..
Hon var jätteduktig och pigg idag men lite stel så vi gjorde lite lösgörande övningar idag:)

Dum heest!

Hade tänkt mig ett ridpass i det svala vädret idag men nää så blev det inte för naä jag tog in Baron och gjorde iordning han kom ju solen fram..
Så något svalt väder fick vi inte... Baron hatar ju värmen så jag får la ta och klippa han snart..
Vi tränade i alla fall på skänkelvikningen i galopp på volt idag och det var jobbigt tyckte han:)
Sen blev han genomsvätt så innan jag skulle släppa ut han i hagen skulle mamma hjälpa mig att spraya Baron med flugspray men de gick ju inte alls......
Han for runt över stallgolvet som en raket så vi fick ge upp det... Så jag tog och sprutade i handen och smeta på det på han i stället och när jag nästan var klar stog jag vid hans mage och rätt som det va sparka han rakt ut på mina lår,, så där är några riktigt goa blåmärken nu:)

Duktig Loppa!

Träna lite dressyr med lilla Loppan idag som var jätteduktig men hon gillar verkligen inte mig när jag vill att hon ska böja sig...Så vi fick göra en massa lösgörande övningar idag som lite skänkelvikningar, slutor och framdelsvändningar... Så nu hoppas jag är fin imorgon när Jenny ska träna dressyr...
Tjockis Baron fick vila idag men imorgon blir det nog lite hoppning eller dressyr ..
-
Loppan<3

Ont,ont,ont.....

Bet av min tand ännu mer igår natt, så nu har jag hur ont som helst.........hatar det!... Men för att slippa tänka på det drog jag med Baron ut på en uteritt i ösregnet och mamma hängde också med............Fast en uteritt blev inte bättre mådde bara sämre-.- Fast Baron lätta väll upp det lite med sina bus<3 Han e så söt när han försöker sticka över åkern med mig..hahah,<3
.
Fixat lite med gårdens hemsida idag  ni kan väll gå in och kika om ni har lust:
http://www.kusens.se/
-

...:)

Hann inte blogga igår, för efter jag hade tränat dressyr skulle jag hem till Alle och sen cyklade vi till Björkäng........
Träningen med Baron gick i alla fall bra fast han protesterade något grymt när jag skulle flytta han i skänkelvikning i galopp, bra att veta att han inte vill det för då har man något att träna på:D,,, Förutom att flytta skänkelvikning så träna vi lite samling och rakriktning;)

Resultat från dagens lilla tävling!

I dag var jag och Burris på programridning på Olsegården...
Det börja med att Baron var såå fin på framridningen, bättre än i går i alla fall(Y)
Han vart till och med pigg och framåt INNE på bannan och det har han ALDRIG varit innan, fast när jag skulle börja programmet red jag in vid A mot C men jag var nog typ 3 meter brevid medellinjen för på höger sida vart det 7 meter från C till hörnet och på vänster sida var det typ 13 meter..DÅLIGT! och jag var ju bland dom sista ryttarna och dom som red innan, såg dom inte det eller vad? Japp så efter jag såg det tappa jag helt fokus och sen vet jag riktigt inte hur jag red? Det ända jag vet var att baron gick FRAM för en gångs skull<3 sen vägra han att rygga!!
Baron kan ju inte låta bli att göra något dumt på banan för att visa att han är kung över mig-.-
Det blev i alla fall ca.: 69% ...
Red LA:1 för jag hann nästan inte träna något innan tävlingen!
.

Trött..-.-

Usch dagens ridpass gick rent åt skogen, jag var trött och hungrig för jag gick upp vi sju idag och hade nästan inte ätit något innan jag skulle träna Burre och Baron hadde inte sovit så mycket i natt för han gick ute, så i morse när jag kom ut låg han typ halv "död" inne i vinskyddet, Trött heest!<3
Inga bra förutsättningar till ett bra ridpass...

Barons dumma plan för att slippa ett ridpass:
Först vara snäll tills Ally börjar kräva att jag ska börja flytta mig i sidled, böja och rakrikta mig....Kul va?
Sen när hon börjar med det springer jag i från henne och kör upp huvudet så inte hon kan få kontroll över mig MEN om hon klarar det fasnar jag och blir seg som sirap och då måste hon banka så med skänklarna(men jag bryr mig ju inte om hennes skänklar! hon e som en liten fluga!!) så när jag inte orkar bråka mer, är hon oftast så trött så att hon inte orkar träna mig mer!!! PERFEKT!!

Japp där har ni Barons plan...
Så Han fick nästan sin plan igenom idag-.-'

Halvhalt,halvhalt,halvhalt o.s.v.......

Inne efter två ridpass med Tuffy och Baronis...
Tränade för Eva Lekander med Tuffy idag och det gick jättebra.. Vi tränade mycket galopp, förvänd och några galoppombyten.. sen fick jag rida en jättebra övning då man skulle rida öppna halva långsidan och sen ställa om och rida en förvänd sluta.. Kan lägga upp den övningen sen;) Och sen vart det ju dom där HALVHALTERNA som jag skulle göra hela tiden:) Haha.. Det gör faktist mycket nytta..
.
Sen red jag ut en runda med Hilda på Burre.. Haha baron ska alltid vara så taskig mot Herkules men idag vart det nog Herkules som var lite taskig, han tryckte ut Baron i diket hela tiden;) Och när vi var hemma tog jag och Baron ett litet dressyr pass.. Han var ganska pigg idag fast lite surig... Han får nog vila imorgon. För på onsdag blirre programridning tror jag:D

Hoppning!

Idag var det hoppning som stod på schemat..Trots det äkligt kvava och varma vädret kom jag och Baron ut till paddocken.. Sen red vi fram, och sen var vi svettiga och helt slut...Hahaha.. Vi fick i alla fall hoppat lite och Baronis skötte sig bra:) Hoppade lite på volt och sen lite travhoppning som Baron hatar!! så ibland struntar han i att hoppa och tror att hindret ska flytta sig och då brakar han ju bara in i det i stället-.-'
Men efter hopppasset vart han skit svätt så jag sköljde av han och sen skulle mamma hjälpa mig att spraya på flugspray men det gick ju sisådär.. Han gjorde några levader, bocksprång och stegrade... Haha tönt häst<3 Men efter en timme gick det lite bättre men vi kunde inte spraya han endå-.-
Får fortsätta med att träna det nu i alla fall...

Bilder från tävlingen!


Dagens resultat!

Resultat från dagens regionala LA:4...:
För det första så glömde vi såklart något, Näbbremmen! eller snokrem kanske det heter... Men vi gjorde ett hål i en sporr rem med en hammare och någon vass sak, så det löste ju sig...
Ibörjan på framridningen vart Tuff jättespänd men efter några skänkelvikningar och ryggningar blev hon fin..
På banan skötte hon sig jättefint och det gick super, Tyckte jag. Förutom när hon gjorde ett galoppombyte i galoppen.. Vi fick 61,5% som jag tyckte vart lite lågt om man jämförde med andra och deras ritter.. Mamma filmade ialla fall! så jag ska försöka lägga in filmen på datan men det kommer ju gå som det går... min data har lite problem
-.-
BILDER KOMMER! :D

RSS 2.0