slide show

Söndag-.-

Hatar verkligen Söndagar...
DAGENS sysslor:
¤ Elda skräp
¤ Göra höpåsar
¤ Mocka Barons,Taffys och Veronas boxar
¤ Träna dressyr med Baron:
Idag blev det dressyr med 6st upphöjda cavalettiebommar, hade ganska långt avstånd så han fick jobba riktigt          mycket. Galoppen var super idag han bärde sig själv hela tiden, mycket tack vare galoppslutorna:)
¤ Duscha
¤ Kolla på Film
Japp nu blirre kolla på film!

TISDAG, ONSDAG, TORSDAG osv..

oops det har inte vart så bra med uppdatering denna veckan..sory:)
.
TISDAG:
Tränade för Anna med Baron. Vi tränade mycket på dom vanliga tempoväxlingarna för att få han att jobba med bakbenen och sen på slutet träna vi på skolorna i trav och galopp..Baron skötte sig ganska bra faktist:):)
.
ONSDAG:
Baron fick lite vila för jag skulle träna dressyr med grannens häst för att jag ska träna för Eva med den på Söndag. Hästen heter Danina och är ett fullblod med mycket energi, rättare sagt en större kopia av Kaluha för när det blev lite för mycket runt omkring fick hon sina ryck och stack iväg;) Men hon är lika rolig att träna dressyr på som Kaluha för hon är lika känslig för hjälperna och hon försöker verkligen att göra rätt:)
.
TORSDAG:
Idag var det hoppträning som stog på schemat..
Hoppade ett hinder med en travbom framför, det är de Baron behöver träna på..
Men som vanligt hoppa han ju med raka ben för att han e LAT! Då blev jag sur på han och gasade på några varv runt i paddocken och gjorde tempoväxlingar och sen hoppa han som en ängel enda upp till 90cm, vågar inte hoppa högre med han för han är så tung i landningen och jag vill inte att han ska belasta frambenen för mycket, så det räcker gott och väl med lägre höjder:):)
Det är ju inte för att hoppa högt jag tränar hoppning med han, det är ju för att han ska få mer muskler, bli smidigare och han får ju också träna på att trampa under sig..:D

Saknar..

Usch vad jag saknar B-ponny tiden, varför kan man inte krympa och bli lite yngre bara:(
Jaja fick i alla fall tränat lite dressyr med lilla "Loppan" idag för jag ska nog börja träna henne lite mer nu när Jenny ska skaffa D-ponny..
Men när det är mörkt är det inte lätt att träna dressyr på Loa i padocken för då får hon sina ryck och sticker iväg och speciellt när jag kräver att hon ska böja sig i vänstersidan:)
Det finns så mycket kvar att jobba med, så det blir la lite jobb med henne framöver om Jenny hittar en D-ponny..
Sen var det Köttbullens tur och jag tänkte bara träna lite lätt med rakriktningen idag för det är det vi behöver träna på inför tävlingen, och imorgon blirre träning för Anna..
Baron var så duktig så jag red nog bara i en halvtimme men det räcker för han tycker att det är lite småjobbigt att gå mellan "hand och skänkel"..

Sista dagen på höstlovet...

Har typ chillat i sadelkammaren hela dagen idag med massa coolingar.
Vi håller på att göra om där inne nu så att det ska bli lite bättre plats och större ytor typ.
Sen putsade jag lite träns och letade efter Barons ena lädergrimma som är spårlöst försvunnen:o
Och när klockan blev ett var det dags att göra iordning Baron för en ute ritt med Mamma, Tinna och Anna..
Jag och Baron kännde nog oss ganska små när vi gick jämte storhästarna, men på åkrarna var Baron kung som vanligt;);)hahaXd

Baron = otålig

Yhey sol och fint väder!!!..något jag har saknat...
Idag passa jag och Alle på att fotta lite i det über härliga vädret..
Men Baron är nog världens sämsta modell han bara tjura och skulle äta gräs;/
Men det blev i alla fall några bra bilder..
.

Dagens träningstävling..+ Massa bilder<3

Var på programridning på Olsegården med Baron idag..
Red LA:1 för jag har ju inte tränat så mycket dressyr på sisstonde..
På framridingen vart Baron inte lika fin som han var igår, han vart också lite surare för att jag hade sporrar på mig idag.. Men ibland kom han "mellan hand och skänkel" i traven och i galoppen vart han super fin:)
-
När vi kom in i ridhuset gick han faktist i den fina formen tills jag red upp på mederlinjen då drog han upp huvet och stack iväg som han brukar göra när man rider på raka spår, måste träna mer på det..
Men det possitiva var att han gick fram.. Kanske lite för mycket för jag hade lite svårt att styra han när han drog iväg, MEN han hade en ganska fin form även om det gick lite fort..
Man kan säga att han var riktigt tagadd för det visade sig i galoppfattningen när han började "stuttsa" och fatta fel galopp några gångerxD Fick i alla fall 70,8% men det var nog en ganska snäll bedömning tror jag:)
-
Nu blir det till att träna tills tävlingen den 27nov så att inte sticker på rakt spår ;)
-
Foto: Alle

Wiiee!

Blev ingen hoppning igår för jag skulle träna för Anna istället..:D
Vi träna vell på det vanliga, att få framåtbjudning!
Och jag har inget spö elr. sporrar när jag tränar för han ska respekt för mig/lyssna på mig..
Så man kan säga att jag är död efteråt men det börjar att gå bättre.. Och på slutet i traven kom han i den där formen som man bara kan sitta och hålla ett mjukt stöd i munnen på han(Han jobbade mellan hand och skänkel)... Men det brukar ju bara hålla i något varv sen börjar han ju tjafsa igen...
-
MEN idag gick han så från första början det har han aldrig gjort, det vart ju helt otroligt, och han tjafsa inte änns när jag gjorde tempoväxlingar:D:D Men det var ju bara i traven han gick mellan hand och skänkel idag, för i galoppen är det mycket svårare att "få han på bakbenen", men man får ju tänka lite på att han kunde ju typ inte kunde galoppera en hel långsida utan att bryta av, när vi köpte han för 1,5 år sedan:)
-
Sen anmälde jag mig idag till en programridning som är imorgon på Olsegården.. Det är såå skoj när klubbar anordnar programridningar, clear rounder och sånt för man måste ju alltid träna för att komma någon stans och det behöver ju inte vara tävling hela tiden.
Och nu på vinter finns det ju inte mycket tävlingar så då är det ju perfekt med Träningstävlingar!:)
-
-
Vad tycker ni om Barons nya nosludd?(.JAG BESTÄMMER står det.)
Var bara tvungen att köpa det när jag var på gekås igår:D

Shoppat:)<3

Vart i stan och shoppat idag, men jag blir så sur när det inte finns något snyggt alls i affärerna... Hittade i alla fall ett par svarta byxor som var snygga:D
-
Har inte bloggat så på några dagar nu men det är för att jag inte har haft något och skriva, har inte kunnat rida Tuffy elr. Baron för dom har gått "lektioner" här hemma.. Men imorgon blir det nog lite hoppning med Baron efter jag och mamma har varit på G-kås om jag hinner för jag ska till Veddige på kvällen men det går alltid klämma in det:)<3
-
Fick avanmäla mig och Baron från tävlingen på Forf för jag ska träna för Conrad Scumacher någon gång mellan den 9-13 nov och han visste typ inte vilket datum det blir för han skulle till England och träna englands landslag tror jag.. Men hoppas att det blir av;)
Men som tur var fanns det en tävlig kvar den 27 nov, så jag anmälde mig och Baron till den istället:)

RSS 2.0